Mă omorâtesc, cer maratonul de argint. Etiopia Netbet îi promite siguranța și faima

A fost probabil cel mai puternic gest Netbet politic al Jocurilor Olimpice de la Rio. Maratonul de argint urmărea cu brațele încrucișate în încheietura mâinii pentru a atrage atenția asupra oprimării tribului Orom de către guvernul etiopian. “Am protestat pentru poporul meu”, a spus Liles, potrivit Sydney Morning Herald.

Runnerul a ajuns la el. Lumea la observat și mass-media au început să le spună cititorilor ceea ce Orom, cel mai mare grup etnic al țării, se luptă în ciocniri violente. Descoperirea Netbet pariuri online legale a început în noiembrie, când un guvern autoritar din Addis Abeba a decis să dezlănțuie terenuri pe un capital cu creștere rapidă pentru proiecte Netbet de dezvoltare. Oromii ar fi trebuit să fie alungați din ținuturile lor.

“Oromo este tribul meu.Oromii protestează acum pentru ceea ce este bine, pentru pace, pentru locul lor “, a spus Liles, încercând să-și explice punctul de vedere al disputei, deși era dificil pentru el să găsească cuvintele potrivite din cauza limbii engleze rele. Oromii Netbet au mers pe stradă pentru politica guvernamentală și sute de oameni au murit în ciocnirile ulterioare care nu au fost nici măcar curățate de promisiunea de a abandona planurile.

“Situația este foarte periculoasă pentru Oromy din Etiopia. Mai mult de o mie de oameni au murit în nouă luni, “Liles a descris problemele Netbet rudelor sale. După ani de zile, fiind printre cele mai sărace țări din lume, țara din Africa de Est a cunoscut o creștere economică rapidă în ultimul deceniu.Dar este răscumpărat de un regim strict autoritar care limitează democrația și libertatea de exprimare. Guvernul a declarat că nu există amenințări de pedepsire a gestului său de protest. “El va fi întâmpinat ca erou împreună cu colegii săi”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului. Dar Liles nu avea să ajungă acasă într-un zbor acasă unde o așteptau o femeie și doi copii. “Mă vor omorî. Dacă nu mă ucid, ar putea să mă pună în închisoare. Și dacă nu, nu mă vor mai lăsa să plec din țară “, se teme de cei de 26 de ani și de activiști.

El ar dori să obțină azil pe continentul american după Jocurile Olimpice, de preferință în Statele Unite.Colecția pentru sprijinul său, care a fost lansată pe internet după încheierea maratonului, îl poate ajuta, de asemenea. Suma care va fi folosită pentru facilitatea casei noi pentru Etiopia a crescut deja la un milion de coroane. Dacă în cele din urmă Liles reușește și se stabilește în afara Netbet Etiopiei, nu este încă clar. Chiar din cauza limbii engleze slabe, el nu a putut explica toate detaliile povestii sale și adesea părea că viitorul nu a fost încă gândit. Totuși, el a scris în istoria olimpică. Ca un om cu mâini încrucișate.

News Reporter